Mijn minst favoriete vakken binnen de studie zijn die over arbeid. In het eerste jaar diende ik Arbeid & Organisatie Psychologie af te ronden. Een bagger vak tot en met, echt waar. Het boek stond vol saaie modellen over ”hoe een organisatie dan werkt” en andere dingen die ik niet heb onthouden. Het is allemaal weinig uitdagend. Ik dacht het achter me te kunnen laten tot ik het rooster zag van het tweede jaar: Arbeid & Gezondheid. Net toegevoegd als verplicht vak voor twéé periodes. Hoera!

Het is me echt een raadsel hoe mensen dit interessant kunnen vinden. De boeken die ik tot nu toe moet lezen zijn honderden pagina’s die allemaal in één zin samen te vatten zijn: ”Doe je werk dat je niet leuk vindt, of zijn er problemen op je werk terwijl je wat kwetsbaar bent in persoonlijkheid? Dan krijg je waarschijnlijk een burn-out of andere gezondheidsklachten.”

Alsof niemand dat zelf kan bedenken.

Ik ploeter door het ellendige boek: ”Als er verplichtingen zijn die mensen saai vinden, dan is de kans op een burn-out erg groot.” staat er wederom.
Ik klap het boek dicht.

Ik loop een risico op burn-out. De tentamens doe ik wel op de gok.