Werkwijze2023-10-19T23:20:03+00:00

Wat kun je verwachten?

Het kost onwijs veel geld om een website te laten maken. Deze Sjaak is vaak genoeg de Sjaak geweest om dat niet oké te vinden. Vooral niet als je start als ZZP’er, weinig budget hebt, en wel wat hulp kunt gebruiken.

Daarom maak ik je website voor een afgesproken projectprijs die wat lager ligt dan je gemiddeld tegenkomt. Ik blok drie á vier weken in mijn agenda om alleen maar aan jouw website te werken. Dat betekent dat je na ongeveer een maand online bent en de wereld kunt laten zien wat voor toffe dingen je maakt! Hier zit altijd een gratis 6 maanden terugkoppelingsgespek bij in.
Stukje service van de Sjaak!

Webdesign Pakketten

Basic

599 - 799
 • Compleet, responsive webdesign
 • Begeleiding bij domeinnaam + hosting
 • Gratis verhuizen van je domein
 • One page design tot 5 pagina’s
 • Social links
 • Contactformulieren
 • Eigen afbeeldingen of free stock images
 • Gratis 6 maanden check-up
 • Gratis updates (6 maanden)

Business

vanaf €899+ 8 maanden support
 • Compleet, responsive webdesign
 • Begeleiding bij domeinnaam + hosting
 • Gratis verhuizen van je domein
 • Vijf tot zeven pagina’s
 • Social Links
 • Contactformulieren
 • Eigen afbeeldingen of free stock images
 • Gratis 6 maanden check-up
 • Gratis updates (8 maanden)
 • Analytics installatie
 • 12 maanden gratis support bij problemen

Bejeweled

vanaf €1399+ 1 jaar support en hosting
 • Compleet, responsive webdesign
 • Domeinnaam + hosting (1 jaar)
 • Gratis verhuizen van je domein
 • Onbeperkt aantal pagina’s
 • Social links
 • Contactformulieren
 • Eigen afbeeldingen of free stock images
 • Gratis 6 maanden check-up
 • Gratis updates (12 maanden)
 • Analytics installatie
 • 12 maanden gratis support bij problemen
 • 12 maanden webhosting én domeinnaam
 • Eigen e-mail adressen

Let op: alle pakketten zijn zonder webtekst. Hier wordt €150 extra voor berekend. 

Reken ook op extra kosten als je geen Bejeweled pakket kiest; domeinnaam + hosting en de aanschaf van één van de wordpress thema’s waarmee ik werk. 
Heb je een uitkering en kun je dit soort bedragen niet (direct) betalen? Laat het me weten, want voor mensen in de bijstand of Wajong hanteer ik kortingen én betalingsregelingen zodat jouw startup ook online kan stralen!

Veelgestelde vragen

Heb je iets nodig voor we beginnen?2023-07-07T20:14:58+00:00

Ja! Jouw wensen! Vertel me alles wat je wil en ook wat je absoluut niet wil. Heb je al een goed idee over wat je mooi vindt? Stuur me dan een Pinterestbordje mee, of een eigen verzameling van websites die je tof vindt.

Maak je ook logo’s?2023-07-07T20:34:28+00:00

Ik maak geen logo’s. Het is verstandig om voor die tijd iemand te zoeken die dit voor je kan doen. Zo krijg ik ook een idee wat je wil uitstralen! Ken je niemand die dit kan doen? Dan grabbel ik in mijn eigen netwerk en koppel ik je aan de juiste ontwerper. Let op! De kosten voor een logo staan los van de kosten voor een website. Professionele designers kunnen tussen de €500 en €2000 vragen voor een huisstijl. Da’s best even slikken.

Mocht je er nou helemaal niet uitkomen, of wel wat advies kunnen gebruiken, dan hebben we het daar gewoon over tijdens het kennismakingsgesprek. Ik denk graag met je mee! Voor ieder budget is vast een oplossing te vinden.

Help! Ik weet niets van domeinnamen en hosting!2023-07-07T19:52:04+00:00

Geen probleem! Dat zit bij het pakket inbegrepen. In het ‘Bejeweled’ pakket krijg je zelfs een jaar lang je hosting en domeinnaam van mij. De overige pakketten geven wel uitleg en hulp, maar de kosten voor hosting en domeinnaam komen bovenop de projectprijs. Het eerste jaar ligt deze prijs tussen de €50 en €70.

Met welk CMS werk je?2023-07-07T19:51:59+00:00

Alle sites worden gemaakt met WordPress. Dit is een makkelijk systeem dat je snel onder de knie kunt krijgen. Toch kiezen veel klanten ervoor om updates van de website en wijzigingen door mij te laten uitvoeren. Dit is geen verplichting; je krijgt altijd een handleiding mee die je wegwijs maakt op de achterkant van je website!

Kan ik een eigen WordPress thema kiezen?2023-07-07T19:52:08+00:00

Op dit moment is het niet mogelijk om een eigen thema te kiezen. Ik werk met een aantal thema’s, waarvan de kosten eenmalig tussen de €50 en €85 liggen. We kunnen samen kijken naar de mogelijkheden. De projectprijs is exclusief het thema dat we gaan gebruiken.

Moet ik bereikbaar zijn als je mijn website maakt?2023-07-11T00:02:28+00:00

Het is prettig als je goed bereikbaar bent. Ik blok tussen de drie en vier weken in mijn agenda om aan je website te werken. Het is dus belangrijk dat je snel kunt reageren. Als ik door vertraging van jouw kant onverhoopt meer tijd kwijt ben dan ik heb ingeroosterd, dan geldt daarna een uurtarief van €50 om de website af te maken. Daarnaast kan het dan lang duren tot ik je project heb afgemaakt, omdat ik ook andere klanten heb. Uiteraard gelden deze extra uurtarieven en vertragingen niet wanneer ik zelf een inschattingsfout heb gemaakt en meer tijd kwijt ben dan ik vooraf heb ingeschat. In dat geval werk ik kosteloos alle standaard stappen af om je website te online te krijgen!

Wat kost het kennismakingsgesprek?2023-07-07T20:27:12+00:00

Niets! Je betaalt pas als we allebei denken dat het een match is en de startdatum is afgesproken.

Moet ik alles meteen betalen?2023-07-07T20:37:08+00:00

Nee gek! Dat zou wat zijn.

We kijken tijdens het gratis kennismakingsgesprek of we matchen, of ik kan maken wat jij wil en welk pakket het beste bij je past. Daarna maken we een planning. Bij aanvang ontvang je een factuur voor een aanbetaling. De rest betaal je pas als de website af is.

Wat als ik totaal niet tevreden ben?2023-07-07T20:42:03+00:00

Als je totaal niet tevreden bent, dan heb ik iets helemaal verkeerd gedaan. Wanneer ik je website aan het ontwerpen ben, zijn er meerdere rondes waarin ik je voorbeelden stuur, kort met je bel, of mogelijkheden voorleg waarvan ik zelf denk dat ze goed zullen werken op de website. Het is belangrijk dat je eerlijk bent tijdens deze gesprekken. Geef aan wat je leuk vindt, wat je storend vindt en waar je nog op hoopt. Ik probeer altijd te luisteren naar je wensen, maar het kan zijn dat ik je verkeerd heb begrepen.

Zeg het me als je het helemaal niets vindt! Het is waar dat we niet onbeperkt doorgaan met het ontwerp, maar ik doe hard mijn best om je website echt helemaal naar je eigen smaak te maken!

Wordt mijn website ook zo druk en kleurrijk als Sjaakmat?2023-07-07T20:48:01+00:00

Haha, nee. Dat hoeft niet. Hoewel ik het onwijs leuk vind om te werken met speels design, colour block, illustraties en bewegende boxen: ik snap dat dat niet voor iedereen is weggelegd. Sterker nog, de meeste websites die ik heb gemaakt, hebben een zwart/wit/grijs basis.

Toch wil ik je ook uitnodigen om wat buiten de standaardmogelijkheden te kijken. Als jij je als beginnende ZZP’er wil onderscheiden, dan is een standaard website een beetje zoals een visgraatvloer en glazen deur in een opgeknapte woning: allemaal heel mooi, maar het bevat weinig persoonlijkheid. Gelukkig kunnen we die persoonlijkheid ook terug laten komen in neutrale kleuren, maar met een verrassend design. Of gewoon in je webteksten natuurlijk!

Lang verhaal kort: je krijgt niet automatisch een knalroze website.

Krijg ik ook webteksten voor mijn site?2023-07-07T20:56:07+00:00

Dat kan! Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat veel ZZP’ers bang zijn om hun eigen stem kwijt te raken wanneer ze iemand een complete webtekst laten schrijven. Ze schrijven liever alles zelf. In het verleden heb ik veel geschreven voor startende ZZP’ers en vervolgens wilden ze dan toch weer wat anders. Dat is ook logisch: als je bedrijfsidee en website wat meer vorm krijgen, veranderen je teksten ook. Daarom doe ik het sinds kort helemaal anders. Of je nou een schrijftalent bent, of maar wat aanmoddert: je schrijft je eigen tekst en ik zorg ervoor dat die tekst, in overleg met jou, herschreven wordt tot iets wat klopt, ritme heeft en geen spelfoutjes. Je mag hele verhalen aanleveren en ik pak de essentie eruit om een mooi, lopend verhaal te krijgen waarvan je denkt: ja man! Dit ben ik!

Webteksten worden geredigeerd, gecontroleerd en de hele mikmak voor maar €150 extra!

Hoe gaat webdesign in zijn werk? Welke stappen nemen we?2023-07-07T21:06:48+00:00

In het kort zijn er vijf stappen van begin tot eind:

Stap 1: E-mail mij!

Ik beantwoord je bericht altijd binnen twee dagen.
Vertel me wie je bent, wat je doet en waar je een website voor nodig hebt. Heb je al concrete ideeën? Laat ze horen! Weet je het allemaal nog niet zo goed? Ook prima! We gaan dan samen speuren naar wat er bij je past.

Heb je al een Pinterestbordje gemaakt met coole inspiratie? Deel het met me! Je kunt me bereiken via het contactformulier, of via een e-mail naar check@sjaakmat.nl

Stap 2: Kennismakingsgesprek

We plannen via mail een afspraak in voor videobellen. Tijdens het eerste gesprek dat tussen de 45 en 60 minuten duurt, maken we kennis, zet ik je wensen op een rij en kijken we of we bij elkaar passen. Daarna maken we een planning die ons allebei past.

Houd er rekening mee dat je tijdens de ontwikkeling van de website 4 weken goed bereikbaar moet zijn voor vragen en het beoordelen van eerste versies! Wanneer je traag reageert, kan het zijn dat het project uitloopt en hier worden extra kosten voor berekend.

Stap 3: Eerste versies

Ik maak drie á vier weken ruimte in mijn agenda. In deze periode werk ik uitsluitend aan jouw website. Het is dus belangrijk dat je goed bereikbaar bent zodat deze tijd optimaal benut kan worden met het beoordelen en bespreken van de versies die ik gemaakt heb.

In de laatste week maak ik de website klaar om te lanceren: ik pas aan wat nodig is, neem de dingen mee die we misschien eerst zijn vergeten, et voilà! Je bent klaar om de wereld te veroveren!

Stap 4: Online ermee!

Na de aanpassingsrondes is het tijd om de website voor het grote publiek bereikbaar te maken. Hoera! Het is gelukt!

Stap 5: 6-maanden follow-up (ook wel ”terugkoppelingsgesprek”, maar dat klinkt zo serieus)

Na zes maanden spreken we elkaar weer en lopen we de website nog eens door. Hoe bevalt het? Zijn er functies die toch anders moeten? Vind je die ene foto toch niet zo leuk? Ik pas de kleine dingen die niet lekker lopen helemaal gratis voor je aan.

Stukje service van de Sjaak!

Hoeveel kost het om een website te laten maken?2023-07-11T00:16:28+00:00

Dat is afhankelijk van je wensen. Ik maak je website tussen de 499 en 1199 euro. Dit betekent niet dat je voor 1199 euro een betere website krijgt dan voor 499 euro. In het duurdere pakket zijn hosting- domeinnaam- en e-mailadressen inbegrepen, daarnaast krijg je wat langer support, dan bij het goedkopere pakket.

De pakketprijzen zijn een indicatie; als je een one-page website wil, maar wel behoefte hebt aan langere support of hosting- en domeinnaam, dan kunnen we dat gewoon regelen zonder Bejeweled pakket. Het is niet verplicht om een duurder pakket af te nemen omdat het pakket functies aanbiedt die niet bij goedkopere pakketten inbegrepen zijn.

Je kunt het contactformulier gebruiken, of mailen naar Check@sjaakmat.nl om te laten weten wat je precies wil en dan stel ik vrijblijvend een offerte op! Ik kijk altijd met je mee naar de voordeligste optie!

Go to Top