Tekst

Vice.com

Voor een compleet overzicht van mijn stukken voor Vice.com klik je hier!

Omlet.nl

Ik werk op freelance basis als creatief vertaler voor Omlet. Dit is een perfecte plek voor mij, want ik kan mijn passie voor tekst en dieren met elkaar combineren.

De producten van Omlet zijn gericht op het versterken van de band tussen mens en huisdier. Omlet houdt rekening met de natuurlijke levenswijze en instincten van de diertjes, waardoor iedereen een stukje gelukkiger wordt. De toon van hun teksten is speels, uitnodigend en informeel.

Ik vertaal onder andere blogs, productteksten, nieuwsbrieven, advertenties, handleidingen en socials.

Overig Freelance Werk

Sanne Fotografie

Webtekst
Sannefoto.nl

Sanne stuurde haar eigen teksten door om ze klaar te maken voor haar website (die ik op dat moment aan het ontwerpen was). De tekst is luchtig, gemoedelijk en laat zien wie Sanne is als fotograaf én als persoon.

Stichting Gilles de la Tourette

Interview
Tourette.nl

Voor Tourette Awareness Day werd ik gevraagd een portret te schetsen van een gezin dat allemaal op een andere manier met deze aandoening kampt. Het resulteerde in een mooi gesprek en een groot interview dat ook in het magazine van de stichting werd gebruikt.

Remya's Cake Studio

Vertaling
Remyascakestudio.nl

Remya vroeg me om haar website naar het Engels te vertalen. Op zulke momenten ben je dan toch blij dat je remote werkt, want anders was ik drie keer zo dik weggegaan gok ik. Haar designer cakes zijn kunstwerkjes!

Wat klanten zeggen

Jacky heeft ons geweldig geholpen de Engelse versie van remyascakestudio.nl te kickstarten. Ze kwam snel met drafts waarmee wij in rap tempo de website om konden zetten. Jacky is persoonlijk en prettig in de omgang en was tevens flexibel in het heen en weer mailen van extra verzoekjes en het doen van reviews.

Remya & Benny – Remya’s Cake Studio

Ik vind onze samenwerking zo fijn! Elke keer als Jacky mailt, kan ik het enthousiasme lezen in het berichtje en dat maakt me blij. Ik vond het fijn dat ze zo goed meedacht over alles. Toen de site bijna klaar was, gooide ik alles nog een keer om want ik wilde toch weer anders. Jacky bleef er gewoon heel rustig onder en vond alles prima. Jacky is een topper en ik kan haar aan iedereen aanraden.

Sanne – Sanne Fotografie

Anika Verschuur – Stichting Gilles de la Tourette

Jacky heeft mij en ons gezin online geïnterviewd om ons verhaal op te tekenen over leven met Gilles de la Tourette. Wanneer je elkaar nog niet kent maar wel een persoonlijk en kwetsbaar verhaal moet delen is het erg belangrijk welke persoon je tegenover je krijgt. In Jacky vonden wij een oprecht betrokken en zeer fijn persoon die door het stellen van de juiste vragen en het goed luisteren en doorvragen ons op ons gemak wist te stellen en het verhaal boven water wist te krijgen.

We hebben nergens het gevoel gehad dat we een journalist tegenover ons hadden of iemand op zoek naar een paar rake zinnen, maar een persoon die geïnteresseerd was in ons verhaal en het voor ons graag goed wilde optekenen. Ook in de mailtjes en gesprekken daarna bleven we dit gevoel van betrokkenheid houden en dat maakte het werken met Jacky zeer prettig. Het uiteindelijke product was dan ook helemaal naar onze wens, goed opgebouwd, duidelijk verwoord en in een taal die ons erg aansprak.

Wanneer je elkaar nog niet kent maar wel een persoonlijk en kwetsbaar verhaal moet delen is het erg belangrijk welke persoon je tegenover je krijgt. In Jacky vonden wij een oprecht betrokken en zeer fijn persoon die door het stellen van de juiste vragen en het goed luisteren en doorvragen ons op ons gemak wist te stellen en het verhaal boven water wist te krijgen. Het uiteindelijke product was dan ook helemaal naar onze wens, goed opgebouwd, duidelijk verwoord en in een taal die ons erg aansprak.

Websites voor creatieve ZZP’ers

Webdesign

Sannefoto.nl

Sanne fotografeert haar hele leven al, maar kwam er tijdens de pandemie achter dat ze dat ook kan doen als ze niet op reis is. Ze heeft een enorme passie voor pure portret- en gezinsfotografie ontwikkeld, maar haar reisfoto’s zullen met de tijd ook te zien zijn op haar website (en geloof me: die zijn fucking cool).

Haar website is clean: zwart/wit, geen gedoe. De foto’s spreken voor zichzelf.

Check Sanne’s volledige website hier!

Nickytikt.nl

Nicky is dól op verhalen en net gestart als zelfstandige! Ze maakt teksten scherper en brengt de boodschap duidelijk naar voren. Nicky is bovendien een ster in transcriptie en een mega goede kok (maar voor dat laatste kun je haar dan weer niet inhuren – zo jammer voor ons allemaal!).

Haar wens was een rustige site zonder al te veel poespas, maar met een font dat goed te lezen is voor mensen met dyslexie. Ik heb een aantal testsites gemaakt en uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat een one-page layout perfect was om duidelijk te maken wie Nicky is en wat ze doet.

Check Nicky’s volledige website hier!

Eigen projecten

200 woorden

De geschiedenis van Sjaakmat

Sjaakmat.nl begon als dagelijks blog met de titel ”Mijn dag in 200 woorden.” De blogs kun je op deze pagina teruglezen.

Berichtje. Gedichtje.

Moderne Liefdesbrieven

Het idee voor BerichtjeGedichtje ontstond toen ik op de wc zat en de deur open liet staan. Dit mini-project gaat binnenkort weer van start.

Lilyrose

Een magazine voor outsiders

Lilyrose ontstond in 2013 als persoonlijk blog en groeide in drie jaar uit tot volledige redactie. Wow. Lilyrose is gone, trouwens. Maar de magazines kun je nog gratis lezen.