Mensen met wie ik bevriend ben, vragen soms of George en ik ‘’elkaar wel eens zien’’. Ze vinden dat we (te?) veel dingen apart van elkaar doen. Zelf vind ik niet dat we langs elkaar heen leven. Ons leven is gewoon anders. Ons dag/nacht ritme is anders, onze eetgewoonten zijn anders, ons idee van gezelligheid is anders… Waarom zou je de ander in de weg zitten door jezelf aan te passen of te verwachten dat iemand dat voor jou doet? Wat een onzin!

Ook dit weekend is George weer op pad en dat komt goed uit. Ik heb sinds kort, op zondagavond, een relatie met RTL4. Daar wil ik liever niet te veel over kwijt, want ik heb het zelf nog niet volledig geaccepteerd.
Als 1 tegen 100 begint, ben ik blij dat George er niet is; de vorige week lulde hij door het hele programma heen, waardoor ik niet kon laten zien hoe slim ik nou eigenlijk ben. Vanavond is er rust, tot George om half elf binnen komt lopen.

‘En hoe gaat het?’ zegt hij als hij gaat zitten.
‘Ja goed! Ik had echt een goed weekend. Mijn literatuurstudie…’
‘Ik bedoelde met die kandidaat.’