Het is een lange en vooral drukke dag geweest. Het enige wat ik wil is gamen en een glaasje wijn drinken. Ik heb nog wel iets in de fles zitten die ik gisteren met Samantha heb gekocht, maar misschien wil ik wel twee glaasjes wijn voor ik ga slapen. Ik besluit toch even naar de winkel te wandelen die illegaal wijn verkoopt.

Als ik aankom, zit er een meid achter de balie die ik nooit eerder heb gezien.
‘Hoi.’ zeg ik en ik kuch. ‘Ik wilde graag een flesje wijn.’
Ze fronst. ‘Oh.’
‘Witte wijn.’
Ze twijfelt even, maar staat dan op. ‘Ik kijk even of dat er is…’ zegt ze met haar hand al op de deurklink. Dan draait ze zich om. ‘Kom je hier vaker voor… Wijn?’
Ik knik. ‘Ja. Los Pagos. Niet de Sauvignon Blanc die jullie ook hebben.’
Ze lijkt opgelucht als ik het zeg en knikt direct. Ik wil nog roepen dat ik niet van de politie ben, maar dat lijkt me overdreven.

Als ik terugloop met de fles wijn, moet ik wel een beetje lachen.

”Kom je hier vaker” Tsss.

De andere medewerkers roddelen in elk geval niet over me.