George zwaait terwijl hij aan de telefoon is en ik spring op. Ah! Marije en Evelien. We proberen via het raam te praten, maar ik mag niet te hard schreeuwen want George moet zich concentreren. Ik hobbel de trap af en open de voordeur in mijn bikini en korte broekje. Ik ben geen fan van deze outfit, ook al is het 35 graden (en nog warmer in huis). Ik vind het ongepast om me zo te kleden in het openbaar en mijn benen flubberen onder mijn lichaam. Daar doe je geen mens een plezier mee.

We gaan op straat zitten en kletsen wat. ‘Moeten jullie ook drinken?’ vraag ik en ze moeten allebei drinken. Evelien wil mijn bedorven ranja (”joh je wil niet weten wat ik allemaal eet en drink”) en Marije houdt het bij een glaasje water. Als ik met de glazen de trap afloop, zie ik twee voetjes heen en weer bewegen voor de deuropening. Evelien is gaan liggen, gok ik. Ik wandel naar buiten.
‘Dat we Jacky in haar bikini aantreffen.’ zegt ze tegen Marije terwijl ze met haar handen gevouwen onder haar hoofd naar de wolken kijkt. ‘Dat pakken we toch maar effe mee!’