Er zijn problemen in Samantha’s huis. Ze heeft lekkage. Dat is niet heel erg verrassend. Sikke had daar ook altijd lekkage, maar we dachten eigenlijk dat het helemaal opgelost was. Totdat Samantha er kwam wonen en het opnieuw mis ging. Heel jammer, want George en ik hebben heel veel liefde gestopt in het opnieuw verven van het plafond zodat je de vochtplekken niet meer zou zien.

Gelukkig hebben we wel een hele lieve huurbaas. Hij ziet er netjes uit, maar toen ik hem de eerste keer zag (dit was toen het letterlijk regende in Sikke’s huis vanwege de lekkage) dacht ik wel: deze man snapt dingen en zijn uiterlijk misleidt ons allemaal.

‘Jacky dit is weer een verhaal… Die man stond met zijn herenschoenen in mijn douchecabine de douche open te zetten. Deurtjes dicht… Het was echt een absurd gezicht.’

Ik kan me het inbeelden. Die keer dat ik hem binnen liet bij Sikke, stroopte hij de mouw van zijn overhemdje wat op, en graaide toen volop in het doucheputje alsof hij een kalf ter wereld bracht.

‘Hij heeft wel een nieuwe auto.’ gaat Samantha verder. ‘Van dure Jaguar naar nog duurdere Jaguar.’
Het blijft eventjes stil. ‘Hebben wij betaald.’