Terwijl ik door mijn Facebook scrol, kom ik terecht op de zoveelste discussie over vaccinatie. Waarom dit überhaupt een punt van discussie is kan ik met alle wil in me nog steeds niet helemaal vatten, maar goed, ieder zijn eigenaardigheid.

In de comments denkt niet iedereen daar zo over. Vooral het ”Rechtste Nederland” is kwaad. Ze mengen zich in heftige discussies en maken de anti vaxxers voor van alles uit. Ik sluit me er overigens wel bij aan. Op een wat genuanceerdere manier. Maar toch vraag ik me af waarom klimaatontkenning en immigratiewetgeving samenvallen binnen dat rechtse gebeuren, maar dat het vaccinatiedebat niet vatbaar is voor die sceptische eeuwige twijfel van rechts. Is het een centraal debat? Of is het juist een extreem links standpunt? En waarom volgen de mensen van rechts dan wél de wetenschap en alle bewijzen die via de media worden verspreid over vaccinatie? Waarom is dit voor hen waarheid?

‘Het is een extreem links standpunt inderdaad.’ zegt George. ‘Of gelovig, maar dat is niets nieuws. Het is inderdaad vreemd dat rechts de wetenschap dan wel volgt zonder vraagtekens. Maar als het op klimaat aankomt niet. Mijn conclusie: als iets geld kost, is het fake.’