Voor de verrassings BBQ van mijn ouders hebben we alles laten aanrukken. Kom op. Je denkt toch niet dat we een hele BBQ kunnen voorbereiden voor 20 mensen? Ik weet niet eens hoe ik mijn eigen diner moet bereiden.

George heeft de lekkerste dingen uitgekozen en – hoera voor de tijd waarin we leven! – die kun je gewoon laten bezorgen.
Maar we moeten er vroeg zijn. Als je te laat begint, ben je bezig terwijl iedereen er is. George vindt dat niet relaxed. Dat komt omdat George waarschijnlijk degene is die het moet doen. En dat is dan weer geen manier van doen, dat weet ik wel.

In de ochtend, tussen half negen en twaalf wordt dus alles bezorgd. We krijgen keurig een berichtje dat de spullen tussen half tien en half elf worden gebracht. Mooie tijd. Kunnen we een soort van uitslapen.

Om negen uur stappen we in de auto vanaf Deventer en een paar minuten later krijg ik van mijn moeder een bericht: ‘Jullie zijn te laat.’

En inderdaad, de man staat er al.

‘Ja.’ zegt mijn moeder als hij weg is. ‘Hij vroeg of hij hier goed zat. En ik zei: ”dat weet ik niet???!?”’