Omdat we morgen vroeg vertrekken vanaf Eindhoven Airport, heb ik enkele weken terug een Airbnb gereserveerd. Vlakbij het station én middenin de stad. Zo kunnen mama en ik een leuke avond hebben én snel op het station zijn om de shuttle naar het vliegveld te nemen de volgende ochtend. We bespreken de mogelijkheden voor taxi’s met de gastheer, die ons erop wijst dat al die taxichauffeurs in Eindhoven van die ‘’alibaba’s’’ zijn en dat je daar geen afspraken mee kunt maken. Nee, we hebben zijn adresjes nodig, maar die taxichauffeurs zitten allemaal vol.

‘S avonds krijg ik de kriebels van alles. Ik wil Duolingo nog doornemen, zodat ik in elk geval mijn basis Pools weer fris in mijn geheugen heb, maar ik kan mijn hoofd er niet bijhouden. Voor wat steun wend ik me tot Steffy. Ik ben zo bang. Wat als het vliegtuig uit de lucht valt? Waarom denk ik dat überhaupt terwijl ik weet dat dat niet zomaar kan? Moet ik nog meer Pools leren via Duolingo?
‘Die spanning hoort er helemaal bij!’ zegt Steffy direct. ‘Maar voor je het weet sta je in Polen tegen mensen te zeggen dat de jongen een appel eet!’